Teď už k samotnému Restaurant Day.
Restaurant Day je happening amatérských kulinářů, kteří si na jeden den splní velký sen a otevřou si své bistro, restauraci či kavárnu. Vařit ve svém podniku můžete samozřejmě cokoliv dle vlastních chutí, nápadů a fantazií. Projekt se zrodil v roce 2011 ve Finsku a dnes je organizován čtyřikrát do roka až ve 35 zemích světa. Lidé si otevírají originální restaurace u sebe doma, v parku, v kanceláři nebo třeba v kulturním centru. Vzhledem k charakteru projektu tyto akce ve městech vždy působí jako oživení veřejného prostoru. Aktuální mapu všech restaurací si můžete prohlédnout a více informací o projektu se dozvědět na stránkách konceptu - http://www.restaurantday.org/.
atmosféra květnového Restaurant Day v Baobabu v Krymské |
Náhoda tomu ale chtěla, že jsem se dozvěděla o pořádání Noci divadel boleslavským Divadýlkem na dlani, jež připadá na stejný den jako Restaurant Day. Okamžitě mě tedy napadlo spojit své restauratérské ambice právě s divadelní nocí. Moje improvizované bistro tak bude zajišťovat občerstvení všem hladovým, kteří se zúčastní této akce pro milovníky kvalitní zábavy.
V tuto chvíli jsou přípravy na otevření bistra v plném proudu, studuji recepty, ladím ingredience, sepisuji nákupní seznamy a vybírám, jakou kávu bych mohla zákazníkům podávat.
Restaurant Day/Night proběhne v sobotu 15.11., takže zítra už budu naši Troubu v kuchyni ládovat úžasnými dobrotami.
Tešte se, brzy odtajním menu svého bistra spolu s prověřenými recepty na přípravu ;-).
Žádné komentáře:
Okomentovat